top of page

RECOLLIDA DE SIGNATURES PER DECLARAR LA SELVA DEL CAMP MUNICIPI LLIURE DE FEIXISME I RACISME



Aquest dijous 6 de desembre hem començat a recollir signatures perquè la Selva es declari municipi lliure de feixisme i racisme.


El passat mes de juliol un partit d’ultradreta va realitzar un campus formatiu en un hotel de la Selva del Camp. Durant aquells dies, la ciutadania del municipi va mostrar el seu rebuig per la presència d’aquesta formació política al poble i va demanar al consistori i a l’hotel que no permetessin la celebració d’aquelles jornades. Però cap dels dos va respondre.

Un total de 58 entitats de la vila i de la comarca van mostrar el seu rebuig per aquells fets i, posteriorment, veïnes i veïns de la Selva van manifestar-se davant de l’hotel en contra de la presència d’aquella formació ultradretana.

El passat mes d’octubre es va anunciar que el mateix partir volia tornar a la Selva del Camp per una altra jornada de formació. Novament, la ciutadania s’organitzà per mostrar el profund rebuig contra la ultradreta i les idees reaccionàries i antidemocràtiques d’aquesta formació.

De forma paral·lela, durant els darrers mesos ha augmentat al presència i intensitat de grups feixistes i d’ultradreta pels carrers de tots els pobles del país, amb proclames retrògrades i antidemocràtiques, que en molts casos representen amenaces directes per algunes persones.

No podem de cap manera normalitzar ni permetre aquesta situació, ni a la Selva ni enlloc.

Per tot això, demanem a l’Ajuntament de la Selva del Camp:

1. Que la Selva del Camp es declari municipi contra el feixisme i el racisme, i en favor de la convivència en la diversitat.

2. Que l’Ajuntament de la Selva del Camp no permeti la celebració de cap acte on es faci apologia del feixisme, el racisme, la xenofòbia, el masclisme, la misogínia, LGTBIfòbia i qualsevol altre tipus de discriminació i/o genocidi.

3. Que l’Ajuntament de la Selva del Camp condemni formalment totes les manifestacions i declaracions públiques que facin apologia del feixisme, racisme, xenofòbia, masclisme, misogínia, LGTBIfòbia i qualsevol altre tipus de discriminació i/o genocidi, tant en l’espai públic com en l’àmbit polític, a més de no ser tolerants amb aquelles formacions que no hagin fet una condemna expressa de la recent dictadura franquista espanyola.

4. Que l'Ajuntament realitzi una campanya permanent de neteja i control de propaganda d'activitats que incitin a la discriminació racial, ètnica, cultural, de gènere o orientació sexual, evitant així que als carrers del poble s’hi trobin pintades, cartells o fulletons discriminatoris.

5. Que l’Ajuntament de la Selva del Camp, davant de qualsevol agressió feixista, racista, masclista o LGTBIfòbica al poble, faci una denúncia pública i personal en suport a les persones agredides i faciliti els mitjans a l’abast pel suport i reparació dels danys físics i morals causats a la persona agredida, valorant la possibilitat de personar-se com a acusació popular en aquest tipus de casos.


NO PASSARAN!


0 comentarios
bottom of page