top of page

Prou feixisme: 46 anys de l'assassinat de Puig Antich

Ell passat divendres 12 d’abril vam organitzar conjuntament el Col·lectiu 25 d'Abril i la secció de memòria històrica del casa, una xerrada a la Defensa Agraria, enmarcada en el Cicle de prou feixisme, en motiu de 80 anys de l'ocupació de les tropes feixistes.



Aquesta vegada commemoraven els 46 anys de l'assassinat de Puig Antich amb les ponents Carme Puig Antich i Xacier Joanpere.


Salvador Puig Antich fou un anarquista i antifeixista català molt actiu durant els anys seixanta i començaments dels setanta. Va ser executat pel règim franquista després de ser jutjat per un tribunal militar i condemnat a mort com a culpable de la mort del subinspector Francisco Anguas Barragrán.


Joanpere ens van situar al context històric en què es crea el MIL i la seva activitat. La Carme es va entrar més en la vida del seu germà i l’experiència familiar dels mesos que el Salvador va estar empresonat en una cel•la d’aïllament a l'espera que es dugués a terme la fatídica sentència. L'últim executat amb la modalitat de garrot vil a l'estat.


Moltes gràcies a les més de 100 assistents a l'acte, seguirem treballant per reivindicar la memòria històrica i en lluita contra el feixisme que 80 anys després, segueix imperant i impune.

Gràcies també a la Defensa Agrària per cedir-nos l'espai.



Podeu recuperar la xerrada aquí:


-Reculls de premsa:

"La germana de Salvador Puig Antich recorda en Salvador i reivindica la lluita antifeixista", Canal Camp




0 comentarios
bottom of page