top of page

25N PROU FEMINICIDIS. Organitzem-nos!

#25N DIA INTERNACIONAL CONTRA LA VIOLÈNCIA MASCLISTA

Aquest 25N ens hem aplegat 4 col·lectius, a més a més de les companyes del Punt Lila per fer ressò de les condicions en qui vivim i per reivindicar els nostres drets com a persones, per aquelles que ja no poden i per les que vindran.

SePC

Les companyes del SePC han fet una representació d'agressions masclistes amb les quals ens trobem pel simple fet de ser dones, posant de manifest la importància de combatre al patriarcat des de tots els espais, destacant la importància de l'autoorganització des de les aules.




La comissió 25N de La Raconera

Hem organitzat una performance participativa per assenyalar el sistema patriarcal i capitalista que ens mata i legitima els feminicidis. Per això, hem llegit els noms de hem llegit el nom de les 22 assassinades, al menys, de les que en tinguem constància, per violència de gènere durant aquest any 2018 als països catalans.

No les oblidem i portarem els seus noms gravats a cada passa.


Aquests assassinats són només l'expressió més cruel i extrema de totes les formes de violència que les dones continuem patint dia a dia, la punta de l'iceberg. Les violències masclistes tenen un ventall infinit de formes, expressions i manifestacions i les hem volgut posar de manifest, perquè és imprescindible adonar-nos i reconèixer-les totes per poder arribar a l'arrel del problema i atacar-lo: el sistema patriarcal i capitalista.

És per això que hem acompanyat a les companyes col·locant a terra tot un seguit de cartells per mostrar l'entramat del sistema que ens oprimeix: tipus de violències, espais on es desenvolupen, exemples de "micromasclismes", experiències...



Perquè les violències formem part intrínseca del sistema patriarcal, que ens afecten dia a dia i estan presents en tots els àmbits de la nostra vida: familiar, sexoafectiva, institucional, comunitària, laboral, docent, militant, médica, mediàtica... I actua com a mecanisme de control de les nostres vides, perquè funciona com a amenaça per a totes els dones: Amb violències psicològiques, sexuals, físiques, econòmiques, socials i simbòliques.


Perquè ens volen submises, víctimes i explotades per sustentar aquest sistema capitalista que perpetua la divisió sexual del treball, que justifica els salaris més baixos, que permet l'assetjament als llocs de feina, que insisteix en la invisibilització i la infantilització de les dones a l'hora de decidir sobre el propi cos, que no ens deixa ser com vulguem i estimar qui vulguem. No és possible acabar amb la violència patriarcal sense acabar amb la desigualtat entre homes i dones. No és possible acabar amb la desigualtat si no reivindiquem i dignifiquem el treball reproductiu.


No és possible posar al centre la vida en una societat que posa al centre el capital. Per tant, cal capgirar-ho tot, ens hi va la vida. Activem-nos i organitzem-nos.


Prendre consciència des de tots els racons també vol dir fer-ho des d'aquí, des de la Selva. Portem més enllà la nostra lluita, treballem per un 8 de Març ben present a la Selva! Perquè ningú lluitarà per nosaltres si no ho fem nosaltres!

La Plegadora i Punt Lila

A la plaça també hem instal·lat una carpa amb material divulgatiu de La Plegadora i del Punt Lila. Van aprofitar la jornada per trobar-se i acabar d'organitzar el protocol, que ja està finalitzat. Es durà a terme als concerts de a la Festa Major d'Hivern d'aquest dijous 29 i divendres 30 de novembre de 2018. Enhorabona per la tasca feta, teniu tot el nostre suport i podeu comptar amb La Raconera pel que faci falta!


Associació Tamaia

A la carpa instal·lada també hi havia un racó solidari per fer donatius a l'Associació Tamaia que ofereix un programa a les dones maltractades. Consulta la seva web per conèixer-la!


Consulteu la notícia de Canal Camp!


0 comentarios
bottom of page